Gratis afhalen en bakfietslevering (Brugge & Damme)💚

Groene feestdagen

December staat voor de deur en dat betekent traditioneel een feestelijke maand. Voor veel mensen staat feest gelijk aan lekker eten, een drankje erbij, en natuurlijk ook cadeautjes-tijd! Dit zorgt soms voor een overload aan restjes eten, papier, plastic afval van het inpakken enzomeer.Wij denken dat dit anders kan, met minder afval, minder restjes, gewoon minder. We hopen je met dit blogartikel te inspireren op weg naar een duurzame december maand. We focussen ons nu op de cadeautjes-tijd.

Lees meer »

Zero Waste Halloween

Het is weer die tijd van het jaar. Een frisse, koelte hangt in de lucht, de bomen zijn schitterende kleurenpaletten geworden van rood, geel en oranje. De herfst is in het land.  

Lees meer »

Mei Plasticvrij

‘MEI PLASTICVRIJ’  is een burgerinitiatief getrokken door een handvol geëngageerde vrouwen, die zelf niet perfect plasticvrij leven, maar meer afvalarme alternatieven willen zien.Het is daarnaast ook een jaarlijkse bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic zoveel mogelijk verminderen.

Lees meer »

Moederdag

Moederdag, een dag in het jaar waarop je uitgebreid je mama, schoonmama, oma, ... mag vieren. Een traditie die al lang in de tijd teruggaat...

Lees meer »

Etherische oliën gebruiken

Etherische oliën kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze verdampen, in een zalf verwerken, gebruiken op een zakdoek, sommigen kan je ook rechtstreeks op de huid gebruiken,... In dit artikel lees je meer over hoe je etherische oliën kunt verdampen.

Lees meer »

SOS Winterkwaaltjes

De winter brengt voor velen jaarlijks enkele kwaaltjes met zich mee. De natuur schenkt ons veel ingrediënten om deze kleine ongemakjes te verlichten.

Lees meer »

Zelf vaatwaspoeder maken

De zoektocht naar het ideale vaatwasblokje leverde ons zelf niet veel op. Vaak moesten we de afweging maken: een goed reinigend blokje in een extra plastic verpakking, of een verpakkingsloos blokje die toch minder reinigingskracht heeft... De oplossing is nogthans simpel, en we zijn zeker dat jij het ook kan: zelf vaatwaspoeder maken! 

Lees meer »

Groene voornemens

Met december gaan we de laatste maand van het jaar in. Voor velen een moment om stil te staan bij de afgelopen maanden. Een moment van reflectie over jouw jaar.

Lees meer »

Sinterklaas goes Eco

Dat Sinterklaas wat ecominded is, daar gaan wij eigenlijk van uit. Hij verplaatst zich amper met de auto en verkiest zijn paard om tot bij alle kindjes te geraken. Toch zien we hier en daar nog wat ruimte voor verbetering. Klaar voor wat tips, Sinterklaas?

Lees meer »