Gratis afhalen en bakfietslevering (Brugge & Damme)💚

Sinterklaas goes Eco

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 08:31

Dat Sinterklaas wat ecominded is, daar gaan wij eigenlijk van uit. Hij verplaatst zich amper met de auto en verkiest zijn paard om tot bij alle kindjes te geraken. Toch zien we hier en daar nog wat ruimte voor verbetering. Klaar voor wat tips, Sinterklaas?

Consuminderen

Hier zijn we weer met ons C-woord: consuminderen. Door minder nieuwe producten te kopen, houden we niet enkel onze bankrekening blij, we verkleinen ook nog eens onze ecologische voetafdruk. Als je tweedehands koopt of spulletjes huurt, hoeven voor dit product geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden. Ook het transport naar jouw dichtstbijzijnde winkel of naar je thuis, gebeurt niet. Een win-win situatie, waar Sinterklaas misschien mee op de kar kan springen?

Open Ended speelgoed

Open ended speelgoed is speelgoed zonder een vooraf opgelegd speelpatroon. Dat klinkt misschien erg ingewikkeld, maar is het eigenlijk helemaal niet!
"Open Ended" betekent dat je kind er, met een beetje fantasie, alle kanten mee op kan. Je kind bedenkt in elke fase van zijn ontwikkeling een andere manier om te spelen. Dit kan gaan van (houten) blokken tot poppetjes over een mooie (houten) regenboog bestaande uit verschillende bogen. Een wobbel is ook een fantastisch voorbeeld hiervan. Deze kan dienen als schommelplank, of als brugje,...
Dit soort speelgoed is vaak tijdloos, genderneutraal en gemaakt uit natuurlijke materialen. Hierdoor 'ontgroeien' je kinderen het veel minder snel en is het de investering volgens ons meer dan waard. Doordat het ook nog eens mooi is om naar te kijken, wordt de lijn tussen de speelhoek en je eigen interieur ook minder afgelijnd.

Voor de allerkleinsten

Jouw inieminie zal waarschijnlijk nog niet zo goed beseffen dat Sinterklaas op bezoek kwam. Toch vergeet die lieve man niemand, zelfs de allerkleinsten niet. 

Een mobiel lijkt misschien wat passief onder de categorie 'speelgoed', maar je kleintje kan hier echt verknocht aan zijn. Niet alleen de ronddraaiende figuurtjes kunnen eindeloos interessant zijn, het oor wilt ook wat.

Is jouw baby al wat meer ondernemend, dan is een houten babygym misschien wel iets voor hem. Het is ook goed om jouw baby op tijd en stond wat 'tummy-time' te geven, een leuke speelmat kan hierbij wat extra motivatie geven.

Je kan bij ons ook verschillende speelpakketten terugvinden. Deze hebben allemaal een gevarieerd aanbod waardoor je kleintje zich niet verveelt. Is hij na een paar weken toe aan vernieuwing, dan zijn er nog andere pakketjes beschikbaar. 

Voor de nieuwsgierigen

Voor de iets oudere kindjes die ook wel graag eens de handen uit de mouwen steken of van een experimentje houden, zijn er de DIY-pakketten. Deze bevatten allemaal natuurlijk, onschadelijk en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Op zoek naar een alternatief voor plasticine? Het zelf maken is minstens even leuk als het speelplezier achteraf. Misschien vindt jouw kind het wel leuk om zelf zijn/haar verzorgingsproducten te maken. Een eigen lippenbalsem of scrub, met 100% natuurlijke ingrediënten.

Wat zijn jouw tips voor Sinterklaas om zijn ecologische voetafdruk kleiner te maken?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Kaat
3 jaar geleden

Sint hoeft de cadeautjes niet in te pakken, wat hij soms ook doet.. Het is minder werk voor de Pieten en even leuk om te krijgen!!