Gratis afhalen en bakfietslevering (Brugge & Damme)💚

Even kennis maken...

Hoi! Wij zijn Lien en Elke, beiden uit Brugge, en we maken er onze missie van om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een duurzame levensstijl in al zijn aspecten!

De afgelopen jaren gingen we zelf op zoek hoe we duurzame waarden en normen beter konden integreren in ons eigen leven.

De auto blijft steeds meer staan. Boodschappen doen, uitstapjes,... gebeurt steeds vaker met de (bak)fiets. We gaan vaker op zoek naar verpakkingsarme alternatieven en duurzame kledij, snorren tweedehands spulletjes op,...

En toen we kindjes kregen, gingen we op zoek naar duurzame mogelijkheden om ons ouderschap in te vullen.


Doordat we beide jonge ouders zijn, kennen we de dagelijkse beslommeringen met baby- en kinderspullen. Veel van deze spullen gebruik je slechts gedurende een beperkte periode. Denk maar aan een wieg, een park of een reisbedje. Ook wasbare luiers, een verzorgingstafel, of maxi cosi zijn vaak ‘tijdelijke accessoires' in het leven van een gezin.

Sommige spullen zullen een jong gezin meer liggen dan andere. Vaak liggen spullen na (kort) gebruik stof te vergaren op zolder of in de berging. Het is dan ook dikwijls zonde hoeveel je betaalt voor spullen die je slechts een fractie van je leven gebruikt.
Onze uitleendienst voor baby- en kinderspullen biedt hier een perfecte uitkomst.

Ouders (of andere verzorgers van baby’s of kleine kinderen) kunnen bij ons spullen voor een korte of langere periode huren. Wat niet meer nodig is, wordt teruggebracht en kan dan door iemand anders gehuurd worden.

Op deze manier hopen we mensen te inspireren om zelf minder nieuwe spullen te kopen. We willen op deze manier ook een breed publiek laten kennismaken met duurzame kinderspullen zoals herbruikbare luiers of wasbare billendoekjes.

 

Daarnaast willen we graag iedereen die het horen wilt, wegwijs maken in de wereld van ecologie. Omwille van een intussen welbekend virus, was het lange tijd niet mogelijk om workshops te organiseren. Daarom goten wij ze in de vorm van een webinar en brachten we een aantal DIY boxen uit. Je vindt ook losse producten en ingrediënten in onze webshop. Op die manier komen we toch tot bij jou en kun jij proeven van een aantal natuurlijke alternatieven op vlak van verzorging en het huishouden. Nu het terug mag, zijn we ook weer beschikbaar om workshops te geven!

 

We hopen dat je met veel plezier kunt snuisteren op onze website. Heb je vragen? We beantwoorden ze graag!

 

’t Groen Boontje staat dan ook voor:

  • Duurzaamheid
  • Consuminderen
  • Lokale en circulaire economie
  • Een persoonlijke aanpak met twee groene harten

Hoi, ik ben Elke. Mama van 3 kleine kindjes en doula (i.o). Ik vind het heerlijk om me te omringen met zwangere vrouwen en kersverse gezinnen!

Als doula streef ik naar een warme, persoonlijke begeleiding van verwachtende ouders. Dit zowel tijdens de zwangerschap, gedurende de arbeid, als de eerste weken na de geboorte.

Ik voltooide recent de basisopleiding tot draagconsulente. Dus ook voor draagconsulten kan je bij mij terecht!

Daarnaast verdiepte ik me in wasbare luiers en beantwoord ik graag al je vragen hierover!

Hallo, ik ben Lien, mama van een heerlijk lief spring-in-'t-veldje genaamd Yorunn.
Ik ben een creatief warhoofd dat altijd wel met één of ander idee in haar hoofd zit. Ik hou van yoga en upcycling. Zo maak ik in mijn vrije tijd zelf juwelen en probeer ik daarbij zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken en hergebruik ik ook materialen.

Ik studeerde sociaal werk en raakte tijdens deze studies bedreven in het geven van vorming en workshops.

Ik volgde een opleiding aromatherapie en verdiep me steeds verder in het gebruik van essentiële olie, kruiden, natuurlijke verzorging,...

Naast 't Groen Boontje werk ik deeltijds als hulpverlener.